Åkersberga | Se vår Middagsmeny
Middagsmeny
Spice of India | Åkersberga Centum
Om du har allergier, fråga personalen!
Förrätter
1. Papadam
En korg med nyfriterade krispiga tuna linsmjölsbröd med mango-chutney.
40
2. Vegetarisk Samosa
Frasig indisk pirog fylld med färska örter och potatis, serverad med serveras med myntassauce.
55
3. Pakora Mix
Friterade och krispiga grönsaker som serveras med myntasauce.
55
4. Onion Bhaji
Friterad och krispig lök som blandas med koriander och serveras med myntasauce.
50
5. Paneer Pakora
Hemgjord ost som friteras och serveras med tamarindsauce.
65
6. Prawn Pakora (ny rätt på menyn)
Fritters med räkor panerade i linsmjöl, örter, ingefära, lök och vitlök. Serveras med en härlig dipsauce.
75
7. Vegetarisk Thali - Tre små rätter
Se veg Kofta (nr 62), Dal Makhani (nr 59) och Mix Shabzi (nr 63)
220
8. Mix Thali - Tre små rätter
Se Chicken Balti (nr 29), Lamm Rogan Zosh (nr 31) och Scampi Butter Masala (nr 51)
239
Tandoori Sizlar-rätter
Tandoori rätterna är marinerade i yoghurt och tandoorikryddor som sedan grillas i lerugnen. Sizlar tandoori rätterna serveras på en rykande het järnplatta med en speciell sallad och sås vid sidan.
9. Chicken Sizling (ny rätt på menyn)
Kycklingfilé marinerad med färsk vitlök och starka tikkakryddor - grillas och serveras med färsk paprika, rödlök, tomat, gurka, citron, koriander och en delikat sauce.
215
10. Chicken Tikka Sizlar
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med en delikat sauce direkt vid bordet.
215
11. Garlic Chicken Sizlar
Kycklingfilé marinerad med vitlök, tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med en delikat sauce direkt vid bordet.
219
12. Banjara Chicken Sizlar
Grillade kycklingfiliéer som marinerats i färsk chili, koriander och nötter.
219
13. Mutton Tikka Sizlar
En smakrik och saftig rätt där mört kött marineras i en blandning av tandoorimasala, yoghurt, kryddor och örter innan det grillas till perfektion.
239
14. Lamm Pudina BBQ (ny rätt på menyn)
Lammfärsbiffar kryddade med färska pudinablad, grön chili, tikka och tandoori kryddor. Serveras grillad i en härlig mustig sauce.
225
15. Mixed Chicken Sizlar
Grillade kycklingfiléer i tre olika smaker.
225
16. Mixed Sizlar
Grillad kycklingfilé, muttonfilé, och scampi
239
17. Spice of India Special Sizlar
Grillad muttonfilé , tandoorimarinerad kycklingfilé, chilimarinerad kycklingfilé, vitlöksmarinerad kycklingfilé, scampi och lamm kofta.
255
18. Scampi Sizlar
Saftiga tigerräkor marinerade i traditionella indiska kryddor, grillade i tandooriugn och serverade på en het gjutjärnsplatta. Serveras med färska grönsaker och en kryddig sås som förhöjer smakerna. Perfekt för dig som älskar havets läckerheter med en touch av Indien.
239
19. Vegetarisk Sizlar
Blandade grönsaker som serveras med pakoramix, friterad hemgjord ost, vegetarisk kofta och paneer kofta.
220
20. Chicken Mango (mild)
Grillad kycklingfilé som marinerats i en av tre smaker (chili, vitlök eller tandoori) och tillagas i en gryta med yoghurt, grädde och mango.
200
21. Lime Tikka Masala (mild)
Grillade kycklingfiléer som marinerats i tandoorikryddor och tillagas med lime i en mild nötsauce.
200
22. Chicken Korma (mild)
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
210
23. Chicken Butter Masala (mild)
Tandoorigrillade kycklingfiléer som tillagas med cremé fraiche, tomat och smörfrästa kryddor.
210
24. Chicken Curry
Mör kyckling tillagad i en smakrik och kryddig currysås med aromatiska indiska kryddor, tomat och lök. En klassisk rätt med fyllig smak och en härlig balans mellan hetta och krämighet.
195
25. Chicken Rajasthani Dopiaza
En traditionell rätt från Rajasthan med saftiga kycklingbitar tillagade i en fyllig sås baserad på karamelliserad lök, tomat och en blandning av aromatiska kryddor. “Dopiaza” betyder “dubbel lök”, vilket ger rätten dess unika och djupa smak.
210
26. Chicken Madras
En kryddstark sydindisk kycklinggryta med en rik och fyllig sås gjord på tomat, kokos, senapsfrön och aromatiska kryddor. En perfekt rätt för dig som gillar djupa smaker med en het chilisting.
205
27. Chicken Jalfrezi
Bitar av kokt kycklingfilé som tillagas med chilipeppar, paprika, lök, tomat och yoghurt i en currysauce. Rätten har en lätt hetta och en härlig balans mellan syrlighet och kryddighet.
205
28. Jai Puri Chicken Karai
Kycklinggryta som tillagas med broccoli, lök och paprika i en currysås. Serveras i het järngryta. Välj mellan tandoori-, chili eller vitlöksmak.
220
29. Chicken Balti
Grillade kycklingfiléer som marinerats i tandoori och tillagas med färska koriander och tomater i en baltisauce.
210
30. Chicken Vindaloo
Sydindisk kycklinggryta som tillagas med örtkryddor, chilipeppar och koriander. (Väldigt stark!)
225
31. Lamm Rogan Zosh
Mört lammkött långkokt i en fyllig och aromatisk sås med tomat, yoghurt, kanel, kardemumma och andra traditionella indiska kryddor. En klassisk rätt från Kashmirs kök med djupa, varma smaker.
220
32. Lamm Korma
Långkokt lamm i en krämig, mild och smakrik currysås med grädde, kokos, mandel, russin och aromatiska kryddor. En klassisk nordindisk rätt som är både len och fyllig i smaken.
225
33. Lamm Curry
En värmande och smakrik indisk curry med mört lammkött som långsamt kokas i en rik sås av tomater, lök, vitlök och en blandning av aromatiska kryddor. Rätten bjuder på en perfekt balans mellan kryddig hetta och milda smaker,
215
34A. Spicy Indian Meatballs (ny rätt på menyn)
Saftiga köttbullar av lamm kryddade med chili, vitlök, ingefära och indiska kryddor. Serveras i en het och smakrik tomatbaserad currysås med frisk koriander.
220
34. Lamm Sambal (stark & sötsur)
Mört lamm tillagat i en smakrik sambalsås med chili, lök, vitlök och traditionella kryddor. Rätten har en tydlig hetta utan att ta över de övriga smakerna, och balanseras med en fyllig sås med sydasiatiskt ursprung. Passar dig som uppskattar en varm och kryddig rätt med djup smak.
220
35. Lamm Rajasthani Dopiaza
En traditionell rätt från Rajasthan med mört lamm tillagat i en fyllig sås med rikligt med lök – både färsk och karamelliserad – samt tomat, vitlök, ingefära och utvalda kryddor. Dopiaza betyder ”dubbel lök”, vilket ger rätten en djup och balanserad smakprofil.
220
36. Lamm Jalfrezi
Mört lamm tillagat med paprika, lök, tomat och aromatiska kryddor i en smakrik, medelstark currysås. Jalfrezi är en klassisk rätt med ursprung i Bengal, känd för sin fräscha grönsakskaraktär och balanserade hetta.
220
37. Lamm Vindaloo
En het och syrlig lammgryta med chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
225
38. Mutton Balti
Möra mutton-bitar tillagade i balti-stil med lök, koriander, tomat och en fyllig blandning av traditionella kryddor. Rätten tillagas snabbt på hög värme i en särskild järngryta, vilket ger en djup och rustik smak med medelstark hetta.
230
39. Mutton Karai
Möra muttonbitar tillagade i en smakrik karaisås med tomat, paprika, broccoli, färsk ingefära, vitlök och utvalda kryddor. Rätten har en djup, kryddig smak med medelstark hetta. En klassiker från det nordindiska köket.
230
40. Mutton Butter Masala
Mört mutton i en len och krämig sås med tomat, grädde och smörfrästa kryddor som ger rätten en fyllig och aromatisk karaktär. Smaken är mild med en lätt sötma och rundas av med ett rikt krydddjup utan att bli stark. En klassiker för dig som söker en balanserad och smakrik
230
41. Shahi Biff (mild)
Möra bitar av biff i en krämig och mild sås baserad på cashewnötter, grädde och kokos, smaksatt med aromatiska kryddor från det kungliga mogulköket. En len och nötig rätt utan hetta.
210
42. Dai Gosh Masala
Möra bitar av biff tillagade med yoghurt, lök och en välbalanserad blandning av traditionella indiska kryddor i en mustig masalasauce.
210
43. Biff Jalfrezi
Möra bitar av biff tillagade med paprika, lök, tomat och aromatiska kryddor i en smakrik, medelstark currysås. Jalfrezi är en klassisk rätt med ursprung i Bengal, känd för sin fräscha grönsakskaraktär och balanserade hetta.
210
44. Biff Balti
Möra bitar av biff tillagad med paprika, lök, tomat och en karakteristisk blandning av balti-kryddor som ger rätten en fyllig och aromatisk smak. Tillagas snabbt på hög värme i balti-panna för att bevara råvarornas smak.
215
45. Biff Vindaloo
En het och syrlig nötgryta med chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
220
46. Räkor Curry
Räkor tillagade i en smakrik currysås med tomat, lök, vitlök, ingefära och utvalda indiska kryddor. En balanserad rätt med mild till medelstark hetta där räkorna får ta plats i en aromatisk och mustig sås.
220
47. Räkor Shabzi
Räkor tillagade med färska grönsaker i en lätt kryddad currysås med tomat, lök och traditionella indiska kryddor. En färgstark och smakrik rätt med balanserad hetta där skaldjur och grönsaker samspelar i varje tugga.
220
48. Räkor i spenat
Räkor tillagade i en krämig spenatbaserad sås med lök, vitlök, ingefära och indiska kryddor. En smakrik och näringsrik rätt med len konsistens.
220
49. Räkor Korma (mild)
Räkor i en mild och krämig sås baserad på grädde, kokos, cashewnötter och aromatiska kryddor. En len och rund smakupplevelse med lätt sötma och utan stark hetta – perfekt för dig som föredrar en mild men smakrik rätt.
220
50. Goa Scampi Korma (mild)
Scampi tillagade i en mild, krämig sås med kokosmjölk, russin, grädde, cashewnötter och varsamt rostade kryddor. Denna korma har sitt ursprung i Goas kök och bjuder på en len, nötigt söt smakprofil utan hetta – en perfekt rätt för dig som söker mild men fyllig smak.
239
51. Scampi Butter Masala
Grillade scampi i en krämig och fyllig sauce med tomat, creme fraiche och smörfrästa kryddor. En klassisk nordindisk rätt med mild hetta, rund smak och lätt sötma – perfekt för dig som vill ha en smakrik men inte stark skaldjursrätt.
239
52. Scampi Karai
Grillade scampi tillagade med paprika, lök, tomat och färsk ingefära i en smakrik karaisås med traditionella indiska kryddor. Rätten serveras i järnpanna och har en djup, kryddig smak med medelstark hetta. En livlig och aromatisk rätt från det nordindiska köket.
239
53. Scampi Balti
Grillade scampi tillagade i balti-stil med paprika, lök, tomat och en välkryddad sås med djup smak och medelstark hetta. Denna rätt tillagas snabbt på hög värme i balti-panna, vilket ger en rustik och aromatisk karaktär.
239
54. Scampi Jalfrezi
Scampi stekta med paprika, lök, tomat och kryddor i en smakrik och medelstark jalfrezisauce. En färgstark och livlig rätt med ursprung i Bengal, där skaldjurens smak lyfts fram av fräscha grönsaker och balanserad hetta.
239
55. Kerala Prawn Curry
Scampi stekta med kokos, grön chili, garam masala-kryddor i en smakrik och medelstark currysauce. En färgstark och livlig rätt med ursprung i Bengal, där skaldjurens smak lyfts fram av kryddornas balanserade hetta.
239
56. Vegetarisk Korma (mild)
Smørfrästa grönsaker i en mild, krämig sås baserad på grädde, kokosmjölk och cashewnötter, smaksatt med aromatiska kryddor. En len och smakrik rätt utan hetta – perfekt för dig som föredrar milda smaker.
200
57. Paneer Tikka Masala (ny rätt på menyn)
Grillad paneer (indisk färskost) tillagad i en krämig tomatbaserad sås med grädde, ingefära, vitlök och traditionella indiska kryddor. En klassisk vegetarisk rätt med fyllig smak och medelstark hetta, där den milda osten får sällskap av en mustig och aromatisk sauce.
210
58. Vegetarisk Masala
Smörfrästa grönsaker i en fyllig tomatbaserad sås med grädde och smörfrästa kryddor som ger djup och arom. Rätten har en rund, balanserad smak och tydlig kryddkaraktär. En klassisk vegetarisk curry med både värme och smakrikedom.
200
59. Dal Makhani
En klassisk nordindisk linsgryta gjord på svarta och gula linser, kidneybönor, långkokta med smör, grädde, tomat, ingefära, vitlök och aromatiska kryddor. Resultatet är en krämig, fyllig och smakrik rätt med mild till medelstark hetta.
200
60. Palak Paneer
Indisk färskost (paneer) tillagad i en krämig spenatsås med lök, vitlök, ingefära och utvalda kryddor. En mild vegetarisk klassiker där den lena spenaten och den mjuka osten skapar en balanserad och näringsrik rätt.
210
61. Malai Kofta
Friterade vegetariska bollar av potatis, paneer och kryddor, serverade i en krämig sås med grädde, tomat, cashewnötter och milda indiska kryddor. En len och fyllig rätt med lätt sötma och utan hetta – en riktig favorit inom det mogul-influerade köket.
200
63. Mixed Shabzi
Blandade grönsaker tillagade i en smakrik sås med tomat, lök och klassiska indiska kryddori en härlig currysauce. En vegetarisk rätt med både textur och smakdjup.
200
64. Paneer Karai
Tärnad paneer (indisk färskost) tillagad med paprika, lök, tomat och färsk ingefära i en kryddig karaisås. Rätten serveras i järnpanna och har en fyllig smak med medelstark hetta och tydlig grönsakskaraktär. En klassisk vegetarisk rätt från det nordindiska köket.
215
65. Vegetarisk Balti
Blandade grönsaker tillagade i balti-stil med paprika, lök, tomat och en aromatisk kryddblandning. Rätten tillagas snabbt på hög värme i balti-panna, vilket ger en rustik smak och en lätt rostad karaktär.
215
66. Hyderabadi Dum Biryani
Traditionell indisk risrätt som tillagas med ghee och speciella biryanikryddor. Välj mellan kyckling, biff, lamm eller vegetarisk.
230
68. Chicken/Lamm Korma
Se nr 22 och nr 32.
130
69. Chicken/Mutton Butter Masala
Se nr 23 och nr 40.
130
70. Chicken Sizlar
Se nr 10
130
71. Saada Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör.
30
72. Vitlöksnaan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och smaksatt med vitlök och persilja.
35
73. Chili Cheese Naan (ny på menyn)
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och inbakat med färskost, grön chili, ingefära och koriander.
45
74. Husets Speciella Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugen med smör och inbakat med malen mandel, kokosflingor, honung och hackad russin.
50
75. Masala Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugen med sesam och svart kummin.
30
76. Pickles: Välj mellan chilipickles eller mixed pickles: 30
77. Raita: Yoghurt blandad med gurka, tomat coh kryddor: 50
78. Novaratan rice (ny på menyn): Basmati stektris som tillagas med ärtor, cashewnötter, russin och rostad lök: 50
Efterrätter
79. Lassi
Indisk yoghurtsdryck som finns i smakerna sött, salt eller mango.
60
Kashmiri Kulfi
Hemgjord indisk glass med saffran, kardemumma och pistagenötter.
60
82. Vaniljglass - serveras med chokladsås
60
83. Mangoglass
70
84. Kaffe/The
45
85. Indisk Chai - kryddat te m/ mjölk
60
Åkersberga | Se vår Lunchmeny
Lunchmeny
Spice of India | Åkersberga
Om du har allergier, fråga personalen!
Lunchen serveras mellan 11.00-15.00. I lunchen ingår: Ris, sallad, måltidsdricka/lättöl/mineralvatten, te eller kaffe
1. BUTTER CHICKEN MASALA
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
2. KARAI CHICKEN
En sydindisk kycklinggryta tillagad med paprika, lök, ingefära, grön chili och kokos.
120
3. LAMM ZALFREZI
Mört lamm tillagat med paprika, lök, tomat och aromatiska kryddor i en smakrik, medelstark currysås. Jalfrezi är en klassisk rätt med ursprung i Bengal, känd för sin fräscha grönsakskaraktär och balanserade hetta.
130
4. SHAHI BIFF
Möra bitar av biff i en krämig och mild sås baserad på cashewnötter, grädde och kokos, smaksatt med aromatiska kryddor från det kungliga mogulköket. En len och nötig rätt utan hetta.
125
5. RÄK ZALFREZI
Räkor stekta med paprika, lök, tomat och kryddor i en smakrik och medelstark jalfrezisauce. En färgstark och livlig rätt med ursprung i Bengal, där räkornas smak lyfts fram av fräscha grönsaker och balanserad hetta.
125
6. TARKA DAL (MUGDAL)
En härlig mustig gryta av linser tillagade med färska tomater, lök och koriander.
125
7. KORMA CHICKEN
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
130
8. VINDALOO CHICKEN, mycket stark
En het och syrlig gryta med kyckling, chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
130
9. CHICKEN TIKKA SIZLAR
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn.
140
10. THALI VEGETARISK
Tre små rätter: Dal, Mix Shabzi och Ponir Gravi.
140
11. THALI
Tre små rätter med kyckling, lamm och räkor.
140
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
20
Husets Special Nan Bröd
Delikat lerugnsbakat mjukbröd med cashewnötter och kokos
40
Coca-Cola, Fanta, Sprite eller apelsinjuice
25
1. BUTTER CHICKEN MASALA
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
2. . CHICKEN TANGRI BUNA
Saftiga kycklingbitar marinerade i aromatiska kryddor och långsamt tillagade i en smakrik bhuna-sås med lök, vitlök, ingefära och tomat. Serveras med färsk koriander och en balanserad hetta – en mustig klassiker från det nordindiska köket.
120
3. LAMM SPENAT (Stark!)
Stekt bladspenat med lamm tillagat med färsk ingefära, vitlök, curry, tomat och en härlig nötssauce.
130
4. BIFF BALTI
En nordindisk signaturrätt som tillagas med bitar av nöt, färsk lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer.
125
5. RÄK SHABZI
Räkor tillagade med färska grönsaker i en lätt kryddad currysås med tomat, lök och traditionella indiska kryddor. En färgstark och smakrik rätt med balanserad hetta där skaldjur och grönsaker samspelar i varje tugga.
125
6. SHAHI KOFTA
Ljuvliga vegetariska bollar av paneer och potatis i en krämig, mild cashew- och tomatbaserad sås smaksatt med saffran och aromatiska kryddor. En kunglig rätt med ursprung i det mogulindiska köket – rik, len och full av smak.
125
7. KORMA CHICKEN
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
130
8. VINDALOO CHICKEN, mycket stark
En het och syrlig gryta med kyckling, chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
130
9. CHICKEN TIKKA SIZLAR
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn.
140
10. THALI VEGETARISK
Tre små rätter: Dal, Mix Shabzi och Ponir Gravi.
140
11. THALI
Tre små rätter med kyckling, lamm och räkor.
140
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
20
Husets Special Nan Bröd
Delikat lerugnsbakat mjukbröd med cashewnötter och kokos
40
Coca-Cola, Fanta, Sprite eller apelsinjuice
25
1. BUTTER CHICKEN MASALA
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
2. CHICKEN BALTI, stark
En nordindisk signaturrätt som tillagas med bitar av kickling, färsk lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer.
120
3. LAMM BUNA
Mört lamm långkokt i en fyllig, kryddig bhuna-sås med karamelliserad lök, tomat, vitlök och ingefära. En smakintensiv klassiker från det bengaliska köket, med djup hetta och rik textur – perfekt för den som älskar mustiga grytor.
130
4. BIFF BUTTER MASALA
Möra bitar av nötkött i en len och smörig tomatsås smaksatt med grädde, kasoori methi och en balanserad blandning av klassiska indiska kryddor. En fyllig och krämig rätt med mild hetta – perfekt för både nybörjare och vana curryälskare.
125
5. RÄK PALAK
Saftiga räkor tillagade i en mild och smakrik spenatbaserad curry med vitlök, ingefära och traditionella indiska kryddor. En lätt men aromatisk rätt där havets fräschör möter den jordiga smaken av spenat.
125
6. MIX DAL
En värmande linsgryta gjord på en blandning av olika linser, långkokta med vitlök, ingefära, tomat och traditionella indiska kryddor. En mustig, vegansk klassiker med mjuk hetta och djup smak – perfekt som huvudrätt eller tillbehör.
125
7. KORMA CHICKEN
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
130
8. VINDALOO CHICKEN, mycket stark
En het och syrlig gryta med kyckling, chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
130
9. CHICKEN TIKKA SIZLAR
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn.
140
10. THALI VEGETARISK
Tre små rätter: Dal, Mix Shabzi och Ponir Gravi.
140
11. THALI
Tre små rätter med kyckling, lamm och räkor.
140
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
20
Husets Special Nan Bröd
Delikat lerugnsbakat mjukbröd med cashewnötter och kokos
40
Coca-Cola, Fanta, Sprite eller apelsinjuice
25
1. BUTTER CHICKEN MASALA
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
2. CHICKEN SPECIAL REZALA MASALA, stark
Kyckling tillagad med currysås, yoghurt och special rezala masala kryddor.
120
3. LAMM BALTI, stark
Mört lamm tillagat i en smakrik och rustik sås med paprika, lök, tomat och en unik blandning av balti-kryddor. Serveras i traditionell "balti"-stil – fyllig, lätt syrlig och medelstark hetta, direkt från norra Indien.
130
4. BIFF SAMBAL MASALA
Möra biffbitar tillagade i en het och smakrik sambal masala med chili, vitlök, lök och tomat. En eldig fusionrätt för dig som gillar kryddig mat med sting och djup smak.
125
5. RÄK SHABZI
Räkor tillagade med grönsaker i en lätt kryddig tomat- och löksås, smaksatt med ingefära, vitlök och aromatiska indiska kryddor. En frisk, lätt, smakrik och färgstark rätt.
125
6. PALAK PANEER
Indisk färskost (paneer) tillagad i en krämig spenatsås med lök, vitlök, ingefära och utvalda kryddor. En mild vegetarisk klassiker där den lena spenaten och den mjuka osten skapar en balanserad och näringsrik rätt.
125
7. KORMA CHICKEN
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
130
8. VINDALOO CHICKEN, mycket stark
En het och syrlig gryta med kyckling, chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
130
9. CHICKEN TIKKA SIZLAR
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn.
140
10. THALI VEGETARISK
Tre små rätter: Dal, Mix Shabzi och Ponir Gravi.
140
11. THALI
Tre små rätter med kyckling, lamm och räkor.
140
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
20
Husets Special Nan Bröd
Delikat lerugnsbakat mjukbröd med cashewnötter och kokos
40
Coca-Cola, Fanta, Sprite eller apelsinjuice
25
1. BUTTER CHICKEN MASALA
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
2. KOCKENS SPECIAL CHICKEN, stark
Kockens rekommenderade rätt för dagen.
120
3. SPICE OF INDIA SPECIAL LAMMGRYTA, stark
En husets specialitet! Mört lamm tillagat med rödlök, gullök, paprika och kockens egen blandning av exklusiva kryddor. En smakexplosion med perfekt balans mellan hetta, sötma och djup kryddighet – en rätt du bara hittar här.
130
4. BIFF KARAI
En sydindisk biffgryta tillagad med paprika, lök, ingefära, grön chili och kokos.
125
5. RÄK PALAK
Saftiga räkor tillagade i en mild och smakrik spenatbaserad curry med vitlök, ingefära och traditionella indiska kryddor. En lätt men aromatisk rätt där havets fräschör möter den jordiga smaken av spenat.
125
6. PONIR ZALFREZI
Hemgjord färskost tillagad med chilipeppar, tomat, lök, paprika och yoghurt i currysås.
125
7. KORMA CHICKEN
Kycklingfilér som tillagas med grädde, kokos, nötter och russin i en krämig sås. Välj mellan grillad eller kokt kyckling och mellan vitlök- och chilismak.
130
8. VINDALOO CHICKEN, mycket stark
En het och syrlig gryta med kyckling, chili, vitlök och heta kryddor. Ursprungligen från Goa, känd för sin kraftiga hetta och intensiva smakprofil. För dig som gillar riktigt stark mat.
130
9. CHICKEN TIKKA SIZLAR
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn.
140
10. THALI VEGETARISK
Tre små rätter: Dal, Mix Shabzi och Ponir Gravi.
140
11. THALI
Tre små rätter med kyckling, lamm och räkor.
140
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
20
Husets Special Nan Bröd
Delikat lerugnsbakat mjukbröd med cashewnötter och kokos
40
Coca-Cola, Fanta, Sprite eller apelsinjuice
25
Åkersberga | Besök

Välkommen!
Välkommen!
Besök oss på Sazna, beläget på Storängstorget 25 i Åkersberga, för en autentisk indisk matupplevelse.
Vi har öppet söndag till torsdag från 11:00 till 21:00, fredagar och lördagar till 22:00, med anpassade öppettider på helgerna: lördag från 13:00 till 22:00 och söndag från 11:00 till 21:00.
Vi välkomnar dig att njuta av våra utsökta rätter i en avkopplande miljö.

Suvash Banik, grundare av Spice of India
Från gästboken
Några ord från våra gäster
"Otroligt goda och välkryddade grytor som får munnen att vattnas bara jag tänker på dom. Naan serveras varma och mjuka. Bästa Indiska restaurang jag besökt på länge".Elin
"Superb indisk mat. Enda minuset är att man har hunnit äta i princip allt på menyn, så det kanske borde komma några nya rätter. Men fortfarande väldigt bra mat".Jocke
"Norra Stockholms bästa restaurang, har ätit här i närmare 20 års tid, och aldrig (!) varit missnöjd. Godaste maten och trevligaste personalen". Lars
Information
Kontakt, address och öppettider
Adress & Öppettider
Spice of India | Åkersberga
Storängstorget 25,
184 30 Åkersberga
Mån - Tors: 11.00 - 21.00
Fredag: 11.00 - 22.00
Lördag: 13.00 - 22.00
Söndag: 13.00 - 21.00
Klicka här för röda dagar och avvikande öppettider.
Skicka meddelande:
Online
Vi förbereder just nu för lansering av vår online-beställning som kommer att öppna under april månad. Beställning via telefon gör du via knappen i nedre vänster hörn.
Nyheter
Nyheter & Erbjudanden

Veckans Special
9 - 15 december
Chicken Balti - en ljuvlig nordindisk signaturrätt med tandoorigrillad kyckling som tillagas med färsk lök, paprika, tomat, ingefära, koriander och en blandning av 3 olika saucer. Så vansinnigt gott!
Till vegetarerna serverar vi Mixed Daal: En protein-rik klassiker: 3 sorters linser i en gryta med smörfrästa kryddor i curry- och nötsauce.
Veckans Special serveras med sallad och nykokt ångande aromatisk premium basmatiris.
169.-
Gäller både för avhämtning och bordsservering alla veckans dagar mellan 14-21. på alla våra restauranger.

Nytt under helger: Thali
Lördagar och söndagar på Spice of India | Ekerö
Nu serverar vi Thali på helgerna mellan 13-16 på vår restaurang på Ekerö.
Thali är en traditionell indisk måltid med en variation av små rätter serverade på en plåt eller bricka. Det är en komplett och balanserad matupplevelse med tre olika rätter. Vegetarisk alternativ finns.
Thali symboliserar gemenskap i indisk kultur.
Thali serveras med sallad och nykokt ångande aromatisk premium basmatiris.
Thali kan ej beställas för avhämtning, enbart bordsservering.
169.-

Byggmästar-lunch
Lunch för den lite extra hungriga.
Vi introducerar idag en ny rätt på vår lunchmeny på våra tre restauranger.
Vi kallar den "Byggmästar-lunchen"
En stor kycklingklubba som är marinerad över natten i tikka- och tandoorikryddor och sedan grillad i vår tandoori-ugn.
Serveras tillsammans med en delikat sauce, sallad och en skål med ångande och härligt aromatisk premium basmatiris.
99.-
Om Spice of India
"Med färska råvaror, traditionella indiska recept och en varm atmosfär skapar vi minnesvärda upplevelser"
Vår ambition
Med vårt passionerade engagemang för det autentiska indiska köket vill vi erbjuda en levande kulinarisk resa genom Indiens smaker.
Med vårt passionerade engagemang för det autentiska indiska köket vill vi erbjuda en levande kulinarisk resa genom Indiens smaker.
Från aromatiska biryanis till sizlande tandoori – varje maträtt ska vara är ett tydligt vittnesbörd om vår kultur, arv och passion.
Från aromatiska biryanis till sizlande tandoori – varje maträtt ska vara är ett tydligt vittnesbörd om vår kultur, arv och passion.
Vårt mål är att Spice of India ska vara en kulturell bro som för svenskar och besökare närmare Indiens hjärta.
Följ med på ett kulinarisk äventyr där Indiens livfulla palett av härliga kryddor kommer till liv i varje maträtt

Suvash Banik, grundare av Spice of India
Östermalm | Middagsmeny
Middagsmeny
Spice of India | Östermalm
Om du har allergier, fråga personalen!
Förrätter
Papadam
En korg med nyfriterade krispiga tuna linsmjölsbröd med mango-chutney.
45
Vegetarisk Samosa
Frasig pirog fylld med färska örter och potatis, serverad med tamarindsauce och sallad.
55
Pudina Chops
Två stekta lammfärsbiffar kryddade med myntablad, ingefära och serverade med sallad och pudinasauce.
105
Reshmi Cheese Chicken
Två olika spett med marinerad kyckling samt friterad hemlagad ost. Serveras med sallad och myntasauce.
95
Lamm Kashir Ka
Långkokt lammlägg tillagad med spiskummin, färsk
ingefära, koriander, myntablad och grön chili i en härlig
mustig sauce.
255
Spice of India Special
Ljuvlig mustig gryta av kycklingfilé eller lammfilé tillagad
med färska pudinablad, ingefära, rostade cashewnötter och en speciell kryddblandning.
215/255
Prawn Kalonji
Indiska scampi marinerade med nigellaseeds och tillagadei gryta med lök, paprika, kokos, grön chili, koriander & creme fraiche.
265
Mixed Thali
Tre små ljuvliga rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm
Korma och Shrimp Balti, serverad med mangochutney och ett Naan-bröd.
259
Badami Jalfrezi
Marinerad och grillad kycklingfilé eller lammfilé med grön chili, lök, vitlök, syltlök, tomat, och paprika tillagad med cashewnötter i en härlig mustig curry-sauce.
215/255
Chicken Banarashi
Kycklingfilé marinerad med vitlök och cashewnötter och grillade i lerugn och därefter tillagade i en blandning av yoghurt, gräslök, mint, och cashewnöt-sauce. Fås som antigen styrka 1 eller 2.
215
Lime Prawn
Jätteräkor tillagade med färsk lime, ingefära, paprika och lök med tomat och currysauce.
259
Sizling med kyckling eller lamm
Kycklingfilé eller lammfilé marinerad med färsk vitlök och tikkakryddor - grillas och serveras med färsk paprika, rödlök, tomat, gurka, citron, koriander och en delikat sauce.
215/255
Chicken Tikka Sizlar
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med en delikat sauce direkt vid bordet.
219
Green Chicken Sizlar
Kycklingfilé smaksatt med vitlök och marinerade i tikka- och tandoorikryddor samt färsk vitlök och därefter grillade. Serveras med sauterade grönsaker i en rykande varm järnform direkt vid bordet.
225
Mixed Indian Grill
Grillad kycklingfilée, lamm och scampi kryddade med en speciell indisk kryddblanding. Serveras grillade med sauterade grönsaker och en härlig mustig sauce.
265
Lamm Grill
Lammbitar marinerade med mynta, tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med sauterade grönsaker och en delikat sauce direkt vid bordet.
279
Lamm Pudina BBQ
Lammfärsbiffar kryddade med färska pudinablad, grön chili, tikka och tandoori kryddor. Serveras grillad i en härlig mustig sauce.
239
Tikka Masala
Kycklingfilé eller lammfilé marinerad med tikka- kryddblanding och därefter grillad i lerugn. Tillagas med smörfrästa kryddor i en härlig mustig sauce.
195/235
Shahi Korma
En riktig klassiker som är smakrik, varm, rund och mustig - kunglig och mild. Tillagad med grädde, russin, cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
199/235
Kashmiri Biryani
Traditionell rätt som serveras vid högtider eller bröllop. Stekt saffransris med kyckling eller lamm - tillagad med russin, cashewnötter; rostad lök, grönsaker och kockens egna speciella kryddmix. Serveras med en traditionell kryddig biryani-currysauce.
199/235
Palak med kyckling eller lamm.
Stekt bladspenat med kyckling eller lamm tillagat med färsk ingefära, vitlök, curry, tomat och en härlig nötsauceblanding. Välj mellan kyckling / lamm.
199/225
Balti m/ kyckling eller lamm
En nordindisk signaturrätt som tillagas med färsk lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer. Välj mellan kyckling och lamm.
199/225
Balti Mango m/ kyckling eller lamm
En nordindisk signaturrätt som tillagas med färsk mango, lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer. Välj mellan kyckling och lamm.
205/235
Tikka Karai
En sydindisk signaturrätt, tillagas med paprika, lök, ingefära, grön chili och kokos. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Madras
En sydindisk gryta med kokos, vitlök, curryblad och ingefära. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Vindaloo
En mycket stark gryta baserad på havana chili, ingefära, citron, koriander. En kryddning som ger mycket stark smak. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Paneer Tikka Masala
En klassiker! Grillad hemlagad Paneerost som är tikka marinerad och tillagad med smörfrästa kryddor i saucer.

205
Vegetarisk Thali
Tre små rätter: Mixed Daal, Palak Paneer och Vegetarisk Gryta, serveras med mangochutney och ett naan-bröd i en korg.

249
Spinach Lentil
Stekt bladspenat med organiska gula linser tillagade med en blandning av 3 olika mustiga saucer.
195
Karai
Blandade grönsaker tillagade med kokos, curry och tomat i en mustig kryddig sauce.
205
Paneer Korma
En riktig klassiker som är smakrik, varm, rund och mustig. kunglig och mild. Hemlagad färskost i en grönsaksblandning med russin, kokos, nötter och grädde i en mild sauce.
205
Mango Daal
En mustig gryta med gula linser och färska mangobitar tillagade med en curry- tomat- och nötsauce.
199
Mixed Daal
3 sorters linser i en gryta med smörfrästa kryddor i curry- och nötsauce.
189
Palak Paneer
Stekt bladspenat med hemlagad färskost i mild sauce med curry, tomat och nötsauce.
199
Malai Kofta
Nyfriterade bollar av grönsaker och hemlagad färskost. Tillagade med färsk paprika, lök, curry, tomat och nötsauce.
205
Chicken Korma
Kycklingfilé tillagad med grädde, russin, cashewnötter i en mild och rund sauce.
125
Lamm Korma
Lammfilé tillagad med grädde, russin, cashewnötter i en mild och rund sauce.
145
Chicken Tikka Masala
Grillad kycklingfilé som marinerats i en mild tikka-kryddning och serveras med en mild tomat- och nötbaserad sauce.
125
Indian Meatballs
Lammfärsköttbullar i en god mild sauce.
145
Saada Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör.
29
Lasni Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och smaksatt med vitlök.
39
Peshwari Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och inbakat med malen mandel, kokosflingor, honung och hackad russin.
45
Chili Cheese Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och inbakat med färskost, grön chili, ingefära och koriander.
45
Chapati
Traditionellt Nordindiskt bröd gjord på rågmjöl.
39
Lasni Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och smaksatt med vitlök.
39
Masala Naan
Rykande färskt traditionellt indiskt bröd gräddad i lerugnen med smör och sesamfrön och grönpeppar.
39
Extra ris: 25
Grön Sallad: 39
Chilipickles: 25
Raita: 39
Mangochutney: 25
Efterrätter
Mangolassi
Traditionell sydasiatisk svalkande yoghurtdryck med mogen söt mango, rosenvatten och rörsocker.
49
Kashmiri Kulfi
Indisk glass med russin och kanderade nötter, smaksatt med kardemumma och saffran.
59
Glass m/vanilj
49
Indisk Chai - kryddat te m/ mjölk
49
Östermalm | Lunchmeny
Lunchmeny
Spice of India | Östermalm
Om du har allergier, fråga personalen!
Köket rekommenderar
Mixed Thali
(ej avhämtning) Tre små rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm Malai Curry och Dall Palak. Se nedanför.
159
Chicken Tikka Sizlar
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med en delikat sauce direkt vid bordet.
139
Palak Peneer
Stekt bladspenat och hemlagad färskost tillagas med ingefära, tomat, vitlök i en delikat blandning av tre olika såser.
129
Övriga rätter
Chicken Tikka Masala
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
Chicken Chettinad
Kycklingfilé som tillagas med kanel, grön chili, färsk ingefära, vitlök, koriander, tamarind, och tomat i kryddig sås.
120
Lamm Malai Curry
Lammkött som tillagas med cremefraiche, tomat, koriander och ingefära i en traditionell currysås.
155
Biff Palak
Bitar av nötkött som tillagas med stekt bladspenat, vitlök, ingefära, lök, paprika i traditionell currysauce.
139
Palak med små räkor
Gryta med stekt bladspenat med små räkor, tillagas med ingefära, lök, paprika i en härlig mustig sauce.
139
Dall Palak
Linsgryta av gula linser som tillagas med stekt bladspenat, färsk ingefära, tomat och lök - i en delikat sås.
109
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
25
Lättöl, mineralvatten & läsk
15
Köket rekommenderar
Mixed Thali
(ej avhämtning) Tre små rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm Mix Veg och Mixed Dall. Se nedanför.
155
Shik Kebab Sizlar
Lammfärsrullar som marineras i en speciell tikka krydda, grillas i lerugn och serveras med färsk paprika, tomat, gurka, lök, citron och koriander i en speciell rykande järnform direkt vid bordet. Serveras med en delikat sauce.
139
Palak Peneer
Stekt bladspenat och hemlagad färskost tillagas med ingefära, tomat, vitlök i en delikat blandning av tre olika såser.
129
Övriga rätter
Chicken Tikka Masala
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
Murg Nimbu Massalam
Kycklingfilé som tillagas med fänkälsfrön, färsk citron, ingefära, lök, paprika och koriander i en mustig kryddig gryta.
120
Lamm Mix Veg
Bitar av lamm som tillagas med färsk ingefära och en blandning av grönsaker i curry- och nötsauce.
155
Biff Curry
Bitar av nötkött som tillagas med färsk tomat, vitlök, ingefära, lök, paprika i traditionell delikat curry-sauce.
139
Palak med små räkor
Gryta med stekt bladspenat med små räkor, tillagas med ingefära, lök, paprika i en härlig mustig sauce.
139
Mixed Dall
Tre sorters linser tillagade med färsk ingefära, tomat, koriander, lök och paprika - i en delikat sauce.
109
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
25
Lättöl, mineralvatten & läsk
15
Köket rekommenderar
Mixed Thali
(ej avhämtning) Tre små rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm Fenugreek och Mixed Vegetable. Se nedanför.
155
Garlic Chicken Sizlar
Kycklingfilé marinerad med färsk vitlök och tikkakryddor - grillas och serveras med färsk paprika, rödlök, tomat, gurka, citron, koriander och en delikat sauce. Serveras i rykande järnform direkt vid bordet.
139
Palak Peneer
Stekt bladspenat och hemlagad färskost tillagas med ingefära, tomat, vitlök i en delikat blandning av tre olika såser.
129
Övriga rätter
Chicken Tikka Masala
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
Chicken Madras
Kycklingfilé tillagad med kokos, chili, ingefära, koriander i en syrlig sydindisk gryta.
120
Lamm Fenugreek
Bitar av lamm som tillagas med bockhornsklöver, vitlök, ingefära, tomat i en curry- och tomatsauce.
155
Biff Kashmiri
Bitar av nötkött som tillagas med nordindiska starka kryddor i tomat och currysauce.
139
Palak med små räkor
Gryta med stekt bladspenat med små räkor, tillagas med ingefära, lök, paprika i en härlig mustig sauce.
139
Mixed Vegetable
En grönsaksblandning av potatis, lök, paprika olika slags bönor mm. tillagas i en delikat curry- tomat- och nötsas.
109
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
25
Lättöl, mineralvatten & läsk
15
Köket rekommenderar
Mixed Thali
(ej avhämtning) Tre små rätter: Chicken Tikka Masala, Spicy Indian Meatballs och Chana Masala. Se nedanför.
159
Chicken Sizling
Kycklingfilé marinerad med färsk vitlök och tikkakryddor - grillas och serveras med färsk paprika, rödlök, tomat, gurka, citron, koriander och en delikat sauce. Serveras i rykande järnform direkt vid bordet.
139
Palak Peneer
Stekt bladspenat och hemlagad färskost tillagas med ingefära, tomat, vitlök i en delikat blandning av tre olika såser.
129
Övriga rätter
Chicken Tikka Masala
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
Chicken Jalfrazi
Kycklingfilé som tillagas med färsk grön chili, ingefära, lök, paprika, tomat, koriander i en stark gryta.
120
Spicy Indian Meatballs
Lammfärsköttbullar som är kryddade och grillade och därefter tillagade med grön chili, färsk vitlök, ingefära, koriander, smörfrästa kryddor i tomat -och currysas.
155
Biff Curry
Bitar av nötkött som tillagas med färsk vitlök, ingefära i traditionell mustig currysauce.
139
Palak med små räkor
Gryta med stekt bladspenat med små räkor, tillagas med ingefära, lök, paprika i en härlig mustig sauce.
139
Chana Masala
Gula linser tillagade med färsk ingefära, koriander, kummin, lök, paprika i en härlig sås blandad av tre olika såser.
109
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
25
Lättöl, mineralvatten & läsk
15
Köket rekommenderar
Mixed Thali
(ej avhämtning) Tre små rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm Spenat och Palak Vadji. Se nedanför.
155
Garlic Tikka Balti
Kycklingfilé marinerad med färsk vitlök och tikkakryddor - grillas och serveras med färsk ingefära, tomat, koriander, lök, paprika och en delikat nötsauce.
139
Palak Peneer
Stekt bladspenat och hemlagad färskost tillagas med ingefära, tomat, vitlök i en delikat blandning av tre olika såser.
129
Övriga rätter
Chicken Tikka Masala
Kycklingfilé marinerad i tikka kryddning, grillad i lerugn och tillagad i smörfrästa kryddor, tomat och nötsås.
120
Hot Chili Chicken
Kycklingfilé marinerad i färsk vitlök, grön chili, koriander och stekta med ingefära, paprika, tomat, i en kryddig gryta.
120
Lamm Spenat
Bitar av lamm som tillagas med stekt bladspenat, färsk ingefära, tomat, vitlök, paprika i en mustig gryta.
155
Biff Jalfrazi
Stark gryta med bitar av nötkött tillagad med färsk grön chili, lök, paprika, tomat, koriander i en curry- och tomatsauce.
139
Palak Vadji
Stekt bladspenat tillagad med färsk vitlök, ingefära, tomat, lök och paprika i en delikat sås blandad av tre olika saucer.
109
Bröd & Tillbehör
Naan-bröd
15
Naan-bröd m/vitlök
25
Lättöl, mineralvatten & läsk
15
Vasastan | Så vår Middagsmeny
Middagsmeny
Spice of India | Stockholm City
Om du har allergier, fråga personalen!
Förrätter
Papadam
En korg med nyfriterade krispiga tuna linsmjölsbröd med mango-chutney.
45
Vegetarisk Samosa
Frasig pirog fylld med färska örter och potatis, serverad med tamarindsauce och sallad.
55
Pudina Chops
Två stekta lammfärsbiffar kryddade med myntablad, ingefära och serverade med sallad och pudinasauce.
105
Reshmi Cheese Chicken
Två olika spett med marinerad kyckling samt friterad hemlagad ost. Serveras med sallad och myntasauce.
95
Lamm Kashir Ka
Långkokt lammlägg tillagad med spiskummin, färsk
ingefära, koriander, myntablad och grön chili i en härlig
mustig sauce.
255
Spice of India Special
Ljuvlig mustig gryta av kycklingfilé eller lammfilé tillagad
med färska pudinablad, ingefära, rostade cashewnötter och en speciell kryddblandning.
215/255
Prawn Kalonji
Indiska scampi marinerade med nigellaseeds och tillagadei gryta med lök, paprika, kokos, grön chili, koriander & creme fraiche.
265
Mixed Thali
Tre små ljuvliga rätter: Chicken Tikka Masala, Lamm
Korma och Shrimp Balti, serverad med mangochutney och ett Naan-bröd.
259
Badami Jalfrezi
Marinerad och grillad kycklingfilé eller lammfilé med grön chili, lök, vitlök, syltlök, tomat, och paprika tillagad med cashewnötter i en härlig mustig curry-sauce.
215/255
Chicken Banarashi
Kycklingfilé marinerad med vitlök och cashewnötter och grillade i lerugn och därefter tillagade i en blandning av yoghurt, gräslök, mint, och cashewnöt-sauce. Fås som antigen styrka 1 eller 2.
215
Lime Prawn
Jätteräkor tillagade med färsk lime, ingefära, paprika och lök med tomat och currysauce.
259
Sizling med kyckling eller lamm
Kycklingfilé eller lammfilé marinerad med färsk vitlök och tikkakryddor - grillas och serveras med färsk paprika, rödlök, tomat, gurka, citron, koriander och en delikat sauce.
215/255
Chicken Tikka Sizlar
Kycklingfilé marinerad med tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med en delikat sauce direkt vid bordet.
219
Green Chicken Sizlar
Kycklingfilé smaksatt med vitlök och marinerade i tikka- och tandoorikryddor samt färsk vitlök och därefter grillade. Serveras med sauterade grönsaker i en rykande varm järnform direkt vid bordet.
225
Mixed Indian Grill
Grillad kycklingfilée, lamm och scampi kryddade med en speciell indisk kryddblanding. Serveras grillade med sauterade grönsaker och en härlig mustig sauce.
265
Lamm Grill
Lammbitar marinerade med mynta, tikka och tandoori- kryddor och därefter grillade tillsammans med grönsaker i järnform i lerugn. Serveras i rykande järnform tillsammans med sauterade grönsaker och en delikat sauce direkt vid bordet.
279
Lamm Pudina BBQ
Lammfärsbiffar kryddade med färska pudinablad, grön chili, tikka och tandoori kryddor. Serveras grillad i en härlig mustig sauce.
239
Tikka Masala
Kycklingfilé eller lammfilé marinerad med tikka- kryddblanding och därefter grillad i lerugn. Tillagas med smörfrästa kryddor i en härlig mustig sauce.
195/235
Shahi Korma
En riktig klassiker som är smakrik, varm, rund och mustig - kunglig och mild. Tillagad med grädde, russin, cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
199/235
Kashmiri Biryani
Traditionell rätt som serveras vid högtider eller bröllop. Stekt saffransris med kyckling eller lamm - tillagad med russin, cashewnötter; rostad lök, grönsaker och kockens egna speciella kryddmix. Serveras med en traditionell kryddig biryani-currysauce.
199/235
Palak med kyckling eller lamm.
Stekt bladspenat med kyckling eller lamm tillagat med färsk ingefära, vitlök, curry, tomat och en härlig nötsauceblanding. Välj mellan kyckling / lamm.
199/225
Balti m/ kyckling eller lamm
En nordindisk signaturrätt som tillagas med färsk lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer. Välj mellan kyckling och lamm.
199/225
Balti Mango m/ kyckling eller lamm
En nordindisk signaturrätt som tillagas med färsk mango, lök, paprika, tomat, ingefära och koriander. Tillagas med en blandning av 3 olika saucer. Välj mellan kyckling och lamm.
205/235
Tikka Karai
En sydindisk signaturrätt, tillagas med paprika, lök, ingefära, grön chili och kokos. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Madras
En sydindisk gryta med kokos, vitlök, curryblad och ingefära. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Vindaloo
En mycket stark gryta baserad på havana chili, ingefära, citron, koriander. En kryddning som ger mycket stark smak. Välj mellan kyckling / lamm.
205/235
Paneer Tikka Masala
En klassiker! Grillad hemlagad Paneerost som är tikka marinerad och tillagad med smörfrästa kryddor i saucer.

205
Vegetarisk Thali
Tre små rätter: Mixed Daal, Palak Paneer och Vegetarisk Gryta, serveras med mangochutney och ett naan-bröd i en korg.
